Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie wraz z partnerami projektu ACTT4Cosmetics zaprasza na kolejną, bezpłatną sesję szkoleniową online, która odbędzie się 16 kwietnia 2025 r. o godz. 17:00. Tematem webinaru będzie „Potencjał sztucznej inteligencji w zrównoważonej produkcji w przemyśle przetwórczym: od żywności po kosmetyki, na przykładzie projektu CLARUS”.
CLARUS jest projektem współfinansowanym przez Komisję Europejską w ramach programu Horyzont. Jego celem jest połączenie zrównoważonej produkcji żywności z nowoczesnymi rozwiązaniami opartymi na sztucznej inteligencji.
W trakcie webinarium dr Roberto Rocca z Politechniki w Mediolanie podzieli się kilkoma z najlepszych praktyk, które opracowywane są w ramach realizacji projektu CLARUS, kolejno zagłębiając się w ich potencjalne zastosowania w sektorze kosmetycznym.
Na bezpłatny webinar „Potencjał sztucznej inteligencji w zrównoważonej produkcji w przemyśle przetwórczym: od żywności po kosmetyki, na przykładzie projektu CLARUS” obowiązuje rejestracja poprzez formularz zgłoszeniowy (link otwiera się w nowym oknie)
Plakat informujący o webinarze „Potencjał sztucznej inteligencji w zrównoważonej produkcji w przemyśle przetwórczym: od żywności po kosmetyki, na przykładzie projektu CLARUS” (grafika otwiera się w nowym oknie)
Więcej informacji o projekcie ACTT4Cosmetics na oficjalnej stronie (link otwiera się w nowym oknie) oraz w Biurze Projektów Międzynarodowych Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie (adres mailowy do korespondencji bpm@up.lublin.pl)