Informujemy, że 30.04.2021 r. Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa ogłosił siódmy nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1. „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w ramach unijnych oraz krajowych systemów jakości.
Unijne systemy jakości obejmują:
- gwarantowane tradycyjne specjalności;
- chronione nazwy pochodzenia;
- chronione oznaczenie geograficzne;
- rolnictwo ekologiczne;
- ochrona nazw pochodzenia i oznaczenia geograficzne wyrobów winiarskich.
Krajowe systemy jakości obejmują:
- „Jakość Tradycja”;
- „Quality Meat Program” (QMP);
- „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;
- Integrowaną Produkcję Roślin (IP).
Termin składania wniosków to 21.05.2021 r. – 01.07.2021 r.
Szczegółowe informacje:
DO POBRANIA
Ogłoszenie o VII naborze 3.1 PROW 2014-2020