Rolników i hodowców z województwa lubelskiego serdecznie zapraszamy na konferencję pt. „Zagrożenia mikrobiologiczne na etapie produkcji pierwotnej”. Spotkanie organizuje Lubelski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Lublinie przy wsparciu Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego.
Przypominamy, że pod pojęciem produkcji pierwotnej kryje się uprawa roślin lub chów i hodowla zwierząt mająca na celu pozyskanie takich produktów, jak:
- zboża, owoce, warzywa, zioła, grzyby hodowlane (produkty pochodzenia roślinnego),
- jaja, surowe mleko, miód, produkty rybołówstwa (pochodzenia zwierzęcego),
- grzyby, jagody, ślimaki i tym podobne produkty zbierane w ich naturalnym środowisku – rosnące w warunkach naturalnych (zarówno pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego).
19 czerwca 2019 r. będziemy rozmawiać o:
- zagrożeniach mikrobiologicznych w produkcji pierwotnej,
- zatruciach pokarmowych związanych z zanieczyszczeniami mikrobiologicznymi w żywności,
- wymaganiach prawa żywnościowego dla producentów produkcji pierwotnej.
Konferencja odbędzie się w godz. od 11:00 do 13:00 w Lubelskim Centrum Konferencyjnym przy ul. Artura Grottgera 2 w Lublinie (sala S2).
Zachęcamy do uczestnictwa!