Z nieukrywaną radością pragniemy poinformować, że Komisja Konkursowa wybrała Kulinarne Skarby Wielkanocy!
Komisja nie miała łatwego wyboru, do konkursu wpłynęło ponad 100 zgłoszeń. Wszystkie przesłane przepisy, zdjęcia oraz prezentacje i filmy przedstawiały wysoki poziom. Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w tym konkursie, nagrodzonym zaś serdecznie gratuujemy!
Poniżej lista 30 nagrodzonych
- Justyna Adamczuk | Żurek
- Jolanta Ciosek (Świetlica Wiejska w Budkach) | Babka makowa
- Monika Błędkowska (Zespół Kulinarny z Gorzkowa)| Marynowany schab z pastą chrzanową jajeczną w galarecie
- Maria Gajko (KGW z Paszenek )| Żeberka wieprzowe pieczone pod przaśnym ciastem chlebowym
- Żaneta Chmiel Marzec (KGW w Stoczku) | Mini pasztety z jajkiem
- Marta Ciechońska (KGW w Gałęzów Kolonii Pierwszej) | Barszcz biały wielkanocny
- Monika Petlak | Zestaw potrawy wielkanocne
- Krystyna Maros (KGW Siedliska) | Pasztet z królika
- Jadwiga Polak | Babka drożdżowa
- Jakub Błażewicz | Babka drożdżowa
- Nikola Bogucka | Baranek wielkanocny
- Agnieszka Tołyż | Pasztet z orzechów
- Marta Kapuśniak | Stół wielkanocny po aleksandrowsku
- Krystyna Brzozowska (Gminne Stowarzyszenie Aktywnych Kobiet) | Sałatka wielkanocna fajsławicka
- Lilla Wróblewska | Żur na zakwasie
- Joanna Małysz (KGW w Dzielcach) | Mazurek dzielecki z bakaliami
- Barbara Kozak | Wielkanocna babka marmurkowa
- Agnieszka Stanicka | Biała kiełbasa
- Danuta Wolska (KGW Górzanie) | Mazurek wielkanocny czterowarstwowy
- Urszula Kyc (KGW w Wólce Wieprzeckiej) | Kiełbasa biała wielkanocna
- Marta Masiak | Tradycyjny mazurek – pleśniak
- Magdalena Jagiełło | Tradycyjna kiełbasa wiejska
- KGW w Starym Zamościu | Łopatka w cieście pieczona na biało z chrzanem
- Małgorzata Sarzyńska | Babka z chrzanu
- Elżbieta Ślązak | Zakwas na żur
- Małgorzata Sosińska (KGW Zarzeczanki) | Biała kiełbasa pieczona w sosie chrzanowym
- Jolanta Pełka (KGW Dominiczanki) | Pierogi z tartą oblepką
- Martyna Sykterz | Babka cytrynowa
- Alina Sikorska (KGW w Lipniaku) | Pascha wielkanocna
- Joanna Buraczyńska | Wielkanocny pasztet z królika